Er is sprake van een overspanning als de spanning op een elektrisch apparaat of elektrotechnische installatie vele malen hoger is dan de nominale spanning, ofwel de spanning waarvoor het ontworpen is. Wanneer er een overspanning optreedt wordt het apparaat of installatie vaak onherstelbaar beschadigd. Met name elektronische apparatuur is er bijzonder gevoelig voor.

Bent u opzoek naar een overspanningsbeveiliging?

De meeste overspanningen worden veroorzaakt door blikseminslag, niet alleen bij een direct inslag maar ook als er blikseminslag plaatsvindt in de omgeving. Via binnenkomende kabels kan de overspanning toch het gebouw binnenkomen en de daar aanwezige apparatuur beschadigen. Om de apparatuur of installatie te beschermen tegen hoge overspanningen is het noodzakelijk om het apparaat of installatie te voorzien van een overspanningsbeveiliging. Een overspanningsbeveiliging laat de energie van een overspanning naar aarde afleiden en beperkt zo de spanning op de achterliggende apparatuur. Wij als overspanningsbeveiliging expert zijn in staat bij u een passende beveiliging te realiseren en of te adviseren.

ACTIE: OVERSPANNINGSBEVEILIGING VOOR EEN 1 FASE OF 3 FASE INSTALLATIE, INCLUSIEF INSTALLEREN EN BTW VOOR MAAR €499,- (VRAAG NAAR DE VOORWAARDE).

OVERSPANNING WORDT VEROORZAAKT DOOR:

  • Blikseminslag (direct of verwijderd).
  • Schakeling op het net (industrie).
  • Breuk van een nulgeleider.

Ontdek wat Zola Techniek voor u kan betekenen?

Wij leveren en installeren overspanningsbeveiligingen voor uw elektrotechnische installatie thuis of op het werk. Deze worden met precisie geïnstalleerd in uw groepenkast. Mocht er geen ruimte zijn om de overspanningsbeveiliging te monteren, dan is het voor ons geen probleem om hier creatief mee om te gaan en voor als nog een passende oplossing te vinden.

Als u vragen heeft met betrekking tot overspanningsbeveiligingen, neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak of advies.